Over TNO, locatie Petten

Al negentig jaar verricht TNO toegepast onderzoek waarmee we de welvaart en welzijn van Nederland bevorderen: van de deltawerken tot vaccinontwikkeling en van het bouwen van slimmere windturbines tot post-quantum cryptografie. Dat doen we in opdracht van de overheid en van het bedrijfsleven – maar altijd met het doel om de nieuwste inzichten daadwerkelijk toe te kunnen passen in de praktijk. Als onafhankelijke onderzoeksorganisatie zijn we zo het vliegwiel voor innovatie.

Bij onze TNO-locatie op de Energy & Health Campus in Petten werken we aan innovatieve processen voor het ondersteunen van de energie- en materiaaltransitie op het gebied van Wind, Zon, Waterstof, Elektrificatie en het hergebruiken van (bio)afvalstromen voor de productie van green energy. Tijdens de KBBBD zullen de TNO-activiteiten worden gepresenteerd en kan je een deel van onze labs bezoeken.

Wat is er te doen?

TNO is gevestigd op de Energy & Health Campus (EHC) in Petten. Tijdens de KBBBD stelt de EHC graag twee dagen het terrein open voor werkzoekenden en studenten. Een unieke kans om eens binnen te kijken op de campus. Door de bijzondere ontwikkelingen op de Energy & Health Campus, is het terrein besloten en niet zomaar toegankelijk, daarom is het noodzakelijk je van tevoren aan te melden voor een bezoek aan de EHC. Wij doen mee op woensdag 20 en zaterdag 23 maart. Je kan kiezen uit het ochtend- of middagprogramma.

Aanmeldprocedure: je kan je hier aanmelden. Zonder aanmelding is een bezoek niet mogelijk. Stap 1: kies het dagdeel dat je graag komt. Stap 2: kies een bedrijfsbezoek (als je dat wil). Er is helaas beperkt plek voor een bedrijfsbezoek.

Wat is er te doen: in ons Forum kan je meer informatie ophalen over de verschillende bedrijven op de EHC, je kan meedoen met 1 van de workshops of je gaat mee met een bedrijfsbezoek waar je je vooraf voor op hebt gegeven. TNO biedt per dagdeel 2 bedrijfsbezoeken aan:

Woensdag 20 maart:

  • Zonne-energie: krijg een rondleiding in ons Solar Lab waarin we werken aan de nieuwe generatie zonnecellen en -modules.
  • Milieuonderzoek: bezoek een van onze meetwagens. Zij doen luchtkwaliteitsmetingen om stikstof, broeikasgassen en fijnstof zo goed mogelijk in kaart te brengen, bijvoorbeeld voor stallen, stedelijke en industriële gebieden, houtrook, scheepvaart en verkeer- en vliegtuigemissies.

Zaterdag 23 maart:

  • Zonne-energie: krijg een rondleiding in ons Solar Lab waarin we werken aan de nieuwe generatie zonnecellen en -modules.
  • Duurzame technologieën (voor industriële processen): bezoek ons Faraday lab waarin we werken aan grootschalige productie van groene waterstof.

Let op: toegang is alleen mogelijk vanaf 18 jaar en met geldig paspoort of ID kaart. Een rijbewijs is NIET voldoende.

Wij ontvangen ook groepen leerlingen/studenten.

Video

Gegevens

E-mail: trudy.zomerdijk@tno.nl
Website: https://www.tno.nl

Adres
Westerduinweg 3
1755LE Petten

Aanmelden voor dit bedrijf

Er zijn geen beschikbare tijden meer om aan te melden voor dit bedrijf.