Joint Research Centre

Overheid & Semi-overheid

Over Joint Research Centre

Het Joint Research Centre (JRC) in Petten is een van de vijf onderzoekslocaties van de Europese Commissie. Een internationaal multidisciplinair team houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van energie, mobiliteit, klimaat en nucleaire veiligheid. De energietransitie ondersteunen en deze voor iedereen zo rechtvaardig en inclusief mogelijk maken is onze prioriteit.

Wat is er te doen?

Het Joint Research Centre (JRC) is samen met NRG|PALLAS, Curium, TNO en I-SEC gevestigd op de Energy & Health Campus (EHC) in Petten.

Tijdens de KBBBD stelt de EHC graag twee dagen het terrein open voor werkzoekenden en studenten. Een unieke kans om eens binnen te kijken op de campus. Door de bijzondere ontwikkelingen op de Energy & Health Campus, is het terrein besloten en niet zomaar toegankelijk, daarom is het noodzakelijk je van tevoren aan te melden voor een bezoek aan de EHC. Wij doen mee op woensdag 20 en zaterdag 23 maart. Je kan kiezen uit het ochtend- of middagprogramma.

In de laboratoria van JRC testen wetenschappers batterijen, brandstofcellen en waterstoftanks voor duurzaam transport. Helaas is er geen toegang tot de laboratoria, maar wel tonen we je graag in een workshop op locatie, kleine experimenten, kan je virtueel de labs bezoeken, kan je meedoen (en een prijsje winnen) met een spannende batterijen-quiz of ga je in gesprek met onze nucleaire experts.

Aanmeldprocedure: je kan je hier aanmelden. Zonder aanmelding is een bezoek niet mogelijk. Stap 1: kies het dagdeel dat je graag komt. Stap 2: kies een bedrijfsbezoek (als je dat wil). Er is helaas beperkt plek voor een bedrijfsbezoek.

Wat is er te doen: in ons Forum kan je meer informatie ophalen over de verschillende bedrijven op de EHC, je kan meedoen met 1 van de workshops of je gaat mee met een bedrijfsbezoek aan NRG, TNO, Curium of PALLAS waar je je vooraf voor op hebt gegeven.

Let op: toegang is alleen mogelijk vanaf 18 jaar en met geldig paspoort of ID kaart. Een rijbewijs is NIET voldoende.

Wij ontvangen ook groepen leerlingen/studenten.

Gegevens

E-mail: carine.nieuweling@ec.europa.eu
Website: https://joint-research-centre.ec.europa.eu/working-us/jobs-jrc_en

Adres
Westerduinweg 3
1755LE Petten

Aanmelden voor dit bedrijf

Er zijn nog geen beschikbare tijden om aan te melden voor dit bedrijf.