Open dagen: waar begin je?

Doe je mee met de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen? Geweldig! Misschien heb je al wat ideeën. Misschien ook niet. Geen zorgen, in dit artikel helpen we je om een goede aanpak te bedenken.

“Als creatief bureau zijn we gewend om te denken vanuit doel en doelgroep. Voor onze deelname aan de KBBBD is dat niet anders. Wat willen we laten zien, waarom en aan wie? Hoe gaan we dat doen? Wat willen we betekenen voor de regio en willen we er zelf aan overhouden?”

Bart Verbiest – Raadhuis

Het ene bedrijf gaat de hele week open en organiseert 3 keer per dag rondleidingen in shifts van maximaal 30 personen. Een ander gaat vrijdagmiddag open voor max. 15 bezoekers. Ieder bedrijf is anders, dus er is geen gouden formule die voor iedereen werkt. We kunnen je wel helpen met ons Kom Binnen Canvas.

Kom Binnen Canvas

Misschien zoek je nieuwe medewerkers, wil je de buurt beter leren kennen of je zichtbaarheid vergroten. Wat je doel ook is: het Kom Binnen Canvas gaat je helpen. Deze tool hebben we speciaal ontwikkelt voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen en je kunt het gratis downloaden via deze link.

Stappenplan

Stap 1

Meld je aan voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Dat kan hier. Dit gaat om de basisinformatie van je bedrijf, je hoeft nog niet alles in te vullen.

Stap 2

Vul het Kom Binnen Canvas in. Wat is het doel van de open dag(en), welke bezoekers wil je ontvangen, wie betrek je erbij, etc. Leuk om te doen met de medewerkers die betrokken zijn. Het is een hulpmiddel, dus je mag het ook anders doen.

Stap 3

Maak eventueel een draaiboek met informatie, tijden en contactgegevens. Deel dit – samen met het Kom Binnen Canvas – breed in je bedrijf.

Stap 4

Vul je KBBBD profiel verder in, zodat bezoekers weten waarvoor ze zich aanmelden. Heb je hier vragen over, laat het ons weten.

Stap 5

Voer je plan uit. Gebruik onze promotiematerialen. Pak het canvas er af en toe bij en check of je op koers ligt.

Stap 6

Goede open dag(en) gehad? Wie is er langs geweest? Zorg voor relatiebeheer. Wat wil je opvolgen? Daarnaast is het goed om een evaluatie met je team in te plannen om verbeterpunten voor volgend jaar op te stellen.

De kracht van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zit in het collectief: we doen het met velen. Zie bijvoorbeeld de ervaringen van andere deelnemers, er staan vaak handige tips in.