Vluchtelingenwerk Nederland team Den Helder

Anders/overig

Over Vluchtelingenwerk Nederland team Den Helder

VluchtelingenWerk Nederland doet met haar locatie in Den Helder mee met de ‘Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen’. Je krijgt informatie over hun werk in Den Helder en de mogelijkheden je ook in te zetten voor mensen die moesten vluchten.  Bijvoorbeeld als taalcoach. Teamleider Jane Lobles en haar team heten je graag welkom op de locatie aan de Pastoor Koopmanweg 40 (eerste verdieping) in Den Helder op maandag 18 maart van 10.00 – 16.00 uur.  

Wanneer statushouders naar hun eigen woning in de gemeente verhuizen, komt er ontzettend veel op hen af: verhuizen naar een onbekende plek, een nieuwe taal leren, een baan zoeken en de weg vinden in een doolhof van regelgeving. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk staan hen bij in deze roerige periode en helpen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving.  

Alles begint met taal
Met name op het gebied van taal kan het team nog hulp gebruiken. Alles begint tenslotte met taal: je buren leren kennen, vrienden maken, een studie volgen of een baan vinden. Vrijwillige taalcoaches zetten zich in om vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Nederlandse taal. Meteen meer weten of aanmelden? Kijk eens bij ‘Hulp bij taal’ op vluchtelingenwerk.nl/vrijwilliger. 

Over VluchtelingenWerk Nederland
VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de belangen van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Met bijna 10.000 vrijwilligers ondersteunen wij vluchtelingen. Vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie. 

 

 

Wat is er te doen?

Welkom op de open (bedrijven)dag
Op maandag 18 maart is er een open huis op onze locatie in Den Helder. Je bent van harte welkom kennis te komen maken met cliënten, vrijwilligers en stagiairs. Zij vertellen graag over de leefwereld van statushouders. Een korte video laat zien wat vrijwilligers en stagiairs kunnen betekenen in het leven van mensen die in deze gemeenten opnieuw moeten beginnen. 

 

 

Wij ontvangen ook groepen leerlingen/studenten.

Video

Openingstijden

maandag 18 maart 2024
10.00 - 16.00 uur

Gegevens

Tel: +31616967733
E-mail: jlobles@vluchtelingenwerk.nl
Website: https://www.vluchtelingenwerk.nl

Adres
Pastoor Koopmanweg 40 (eerste verdieping)
1784NX Den Helder

Aanmelden voor dit bedrijf

Er zijn geen beschikbare tijden meer om aan te melden voor dit bedrijf.