Stichting Wijkcentrum Overdie

Horeca, Verblijfsrecreatie, Catering, Sport & Recreatie

Over Stichting Wijkcentrum Overdie

Wie een kijkje neemt in het wijkcentrum Thuis in Overdie ziet dus een enorme bedrijvigheid. Elke dag bezoeken mensen het wijkcentrum om vele uiteenlopende redenen. Of het nu gaat om wijk- bewoners die een bakje koffie komen drinken, mensen die voor hun werk komen vergaderen of flexwerken, deelnemers aan activiteiten en cursussen, de wijkagent of de gebiedsregisseur: iedereen vindt in het wijkcentrum wel een plek om anderen te ontmoeten en zijn/haar vrijetijdsactiviteiten en werkzaamheden te verrichten. Het is een komen en gaan.
Ons wijkcentrum is écht het hart van de wijk.

Vanuit het positieve en de kracht van bewoners willen we samen met hen activiteiten ontwikkelen die bijdragen aan kansengelijkheid en verbetering van perspectief van bewoners op de gebieden van gezondheid, sociaal functioneren, wonen, zingeving, creativiteit en kunstzinnigheid. We gaan er daarbij vanuit dat de activiteiten ván de wijkbewoners zijn en mét hen georganiseerd worden.

Door de grootte van het wijkcentrum en de faciliteiten die we kunnen bieden zijn we aantrekkelijk voor vele partijen. Naast de vele vaste huurders bieden we onderdak aan grotere activiteiten, zoals symposia, koren- en bigbandfestivals en schaaktoernooien. De kunstexposities zorgen ervoor dat het wijkcentrum ook voor kunstenaars en kunstliefhebbers attractief is. Vanuit het beheer van het wijkcentrum willen we er voor zoveel mogelijk partijen zijn, maar vooral een plek zijn en blijven waar bewoners zich thuis voelen. Wij willen onze naam ‘Wijkcentrum Thuis in Overdie’ waarmaken.

Het spreekt voor zich dat voor het realiseren van al deze activiteiten veel handen nodig zijn, zowel voor de verzorging van de echte horeca, als ook voor het klaarzetten van de zalen, de afwas en dergelijke. Mede daarom zetten wij graag de deuren open voor toekomstige collega’s!

Wat is er te doen?

Maak kennis met ons veelzijdige wijkcentrum en ervaar de combinatie van sociale huiselijkheid en commerciële (horeca) activiteiten.

We ontvangen je met koffie en/of thee met huisgemaakt lekkers, vertellen over het wijkcentrum en verzorgen een rondleiding door het gebouw. Na afloop, maar ook al tijdens de kennismaking en rondleiding, is er ruimte om vragen te stellen om zo een idee te krijgen van wat werken in het wijkcentrum inhoudt.

De kennismakingsrondes zijn op donderdag 21 maart om 09:00 uur, om 10:00 uur en om 11:00 uur.

Openingstijden

donderdag 21 maart 2024
09:00 uur
10:00 uur
11:00 uur

Gegevens

Tel: 0725402499
E-mail: info@thuisinoverdie.nl
Website: https://thuisinoverdie.nl

Adres
Van Maerlantstraat
1813 BH Alkmaar

Aanmelden voor dit bedrijf

Er zijn geen beschikbare tijden meer om aan te melden voor dit bedrijf.