Over SociBike bakfietsen

Als eigenaar van een sociaal productiebedrijf kreeg Peter Schouten de opdracht voor zijn team om elektrische bakfietsen te assembleren. De medewerkers vonden dit erg leuk werk, maar de bakfietsfabrikant wilde wat anders gaan doen. Hij bood Peter de kans om de bakfiets zelf verder te ontwikkelen en in de markt te zetten.

En zo begon in 2016 de reis van Peter om een elektrische bakfiets te maken met een uniek verhaal. Een SociBike bakfiets is namelijk niet zomaar een bakfiets, maar is een bakfiets met een maatschappelijke insteek. Zo worden de SociBike bakfietsen in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Peter heeft in zijn nabije omgeving ervaren wat het doet met mensen als zij aan de zijlijn komen te staan. Ze hebben geen reden om ’s ochtends uit hun bed te komen en ’s avonds, wanneer zij thuiskomen, kunnen zij niet trots zijn op datgeen wat zij die dag gedaan hebben. Dat is de reden dat wij bij SociBike geen mensen aannemen om de bakfiets te maken: wij maken bakfietsen om mensen aan te kunnen nemen. ­

Zo ontstond de eerste SociBike elektrische bakfiets: de SociBike Compact. Een bakfiets die niet alleen de gebruiker een duwtje in de rug geeft door de Bafang middenmotor, maar ook degene die ‘m in elkaar zit een reden geeft om uit bed te komen.

De SociBike Compact bakfiets is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen en kleine tot middelgrote honden. Omdat we uit de markt regelmatig de vraag kregen naar een SociBike met een grotere bak, zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling hiervan. In 2023 werden de SociBike Family en SociBike Cargo geïntroduceerd. De SociBike Family biedt ruimte voor vier kinderen of twee grote honden, en de SociBike Cargo is een chassis dat naar wens kan worden ingericht met een bak.

Met onze drie modellen kunnen we alle doelgroepen bedienen. En blije klanten én werknemers: daar draait het om bij SociBike!

Wat is er te doen?

Ben jij op zoek naar werk of wil je meer te weten komen over onze organisatie? Plan een afspraak in en kom langs.

Video

Openingstijden

maandag 18 maart 2024

dinsdag 19 maart 2024

woensdag 20 maart 2024

donderdag 21 maart 2024

vrijdag 22 maart 2024

Gegevens

Tel: 0228 745 460
E-mail: info@socibike.nl
Website: https://www.socibike.nl

Adres
Voorland 5
1601 EZ Enkhuizen

Aanmelden voor dit bedrijf

Aanmelden als bezoeker voor dit bedrijf kan vanaf 1 februari 2024