Rechtbank Noord-Holland

Overheid & Semi-overheid

Over Rechtbank Noord-Holland

Iedereen kan een keer te maken krijgen met de Rechtspraak. Jij dus ook. Misschien begin je zelf een rechtszaak of ben je als slachtoffer, gedaagde, getuige of deskundige betrokken.

Een rechtszaak begint bij de rechtbank. Nederland heeft 11 rechtbanken. Iedere rechtbank behandelt zaken van verschillende rechtsgebieden, bijvoorbeeld strafrecht, civiel recht en bestuursrecht. Denk hierbij aan misdrijven, verkeersovertredingen, bewindvoering, verblijfsvergunningen, arbeidsconflicten en echtscheidingen.

Rechtbank Noord-Holland is een van de 11 rechtbanken in Nederland. Op onze locaties in Alkmaar, Haarlem, Schiphol en Zaandam behandelen we jaarlijks ca. 112.000 zaken. Dit doen we met zo’n 800 collega’s. Gezamenlijk zetten wij ons in voor rechtvaardigheid. Voor eerlijke kansen. Voor gelijke rechten. Hoe groot of klein een zaak ook is, wij dragen zorg voor een transparant en eerlijk proces.

De Rechtspraak als werkgever

De Rechtspraak werkt voor iedereen en precies dát maakt ons werk zo uniek. Rechters die emoties van feiten scheiden. Gerechtsjuristen die oog hebben voor details. Administratief medewerkers die gevoel hebben voor het verhaal achter elk document. Beveiligers en bodes die begrijpen hoe belangrijk veiligheid en gastvrijheid is. En IT’ers die zich hard maken voor toegankelijkheid. Dankzij hen werkt de Rechtspraak. Voor iedereen.

Het maakt ons niet uit waar je in gelooft, waar je vandaan komt en van wie je houdt. Wij willen een werkgever zijn waar je je thuis voelt. Waar je met plezier werkt en waar je je volop kunt ontwikkelen.

De rechtbank Noord-Holland is een organisatie waarin we samenwerking en werkplezier belangrijk vinden, iedereen zichzelf kan en mag zijn en waarin volop ruimte is voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Wat is er te doen?

Tijdens de Open Dag op onze locatie in Alkmaar op zaterdag 23 maart 2024 kun je een kijkje nemen in ons gebouw, de zittingszalen en het cellencomplex. We spelen een aantal keer een rechtszaak na waaraan je deel kunt nemen en je kunt een selfie maken in een toga. Natuurlijk geven we je ook informatie over de carrièremogelijkheden bij onze rechtbank. Verder kun je in gesprek met de rechter. Ook aan kinderen is gedacht. Ze kunnen op de foto in een kindertoga, er is een speurtocht én ze kunnen al hun vragen stellen aan een kinderrechter.

Hieronder het dagprogramma:

  • Werken bij de rechtbank: doorlopend
  • Selfie in toga: doorlopend
  • Rondleiding cellencomplex: doorlopend
  • Civiele zaak (wie krijgt de hond): 12.30 en 14.30 uur
  • Bestuurszaak (schutting buurman): 13.30 en 15.30 uur
  • In gesprek met de rechter: 12.15, 13.45 en 15.15 uur
  • Kinderen in gesprek met de rechter: 13.00, 14.30 en 16.00 uur

Openingstijden

zaterdag 22 maart 2025
12.00 - 17.00 uur

Gegevens

Tel: 06-18308186
E-mail: communicatie.rb-nho@rechtspraak.nl
Website: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland

Adres
Kruseman van Eltenweg 2
1817 BC Alkmaar

Aanmelden voor dit bedrijf

Heb je al een bezoekersaccount? Log in