Over GROEN IS NU!

Neem tijdens de Groen is Nu Heiloo een kijkje in de keuken van de groenbranche. Herenbos organiseert samen met GGZ Noord-Holland-Noord, Het werkgeversservicepunt, opleiders en diverse groenbedrijven uit de regio Groen is Nu. Wie weet begint jouw nieuwe baan hier! Werken in het groen biedt baanzekerheid en kansen om door te groeien. Tuinen, parken en openbaar groen worden niet alleen onderhouden, maar ook aangelegd en ontworpen! Ook zijn er opleiders TRI groei en groen, Terra Trainingen en Vonk aanwezig. Daardoor behoren een basisopleiding, entreeonderwijs en mbo niveau 2,3 en 4 tot de mogelijkheden. Laat je informeren tijdens Groen is Nu. Je kunt zelfs al een keus maken op de dag zelf.

Op deze doe-dag laten o.a. de Enk, HOEK, Donker, Krinkels, Stoop groenvoorziening uit de groenbranche en de groenafdeling van GGZ Noord-Holland-Noord zien welke mogelijkheden er allemaal zijn binnen de branche. In kleine groepjes neem je een kijkje bij de verschillende facetten van de groene sector. Je krijgt een korte presentatie en mag werkzaamheden ook zelf uit proberen. Denk bijvoorbeeld aan bestraten, klimtechniek of werken met de bladblazer.

Groen is Nu Heiloo vindt plaats op een bijzondere locatie met een rijke geschiedenis. Dat is Landgoed Willibrordus in Heiloo. In de jaren 1930 ontstond hier een psychiatrisch ziekenhuis, een besloten gemeenschap met eigen gebouwen, tuinen en faciliteiten. Nu staan de poorten open voor allerlei contacten met de samenleving. Er zijn vier musea, een hertenkamp, een kaasmakerij, een restaurant, Keuken met Karakter, waar ook cliënten werken en fraaie wandelroutes in een prachtige groene omgeving. Het landgoed heeft jong en oud iets te bieden.

Wat is er te doen?

Activiteiten o.a:

  • Workshop/demonstratie maken van een daktuin
  • Challenge minikraan
  • Aanleggen, straten, schuttingen plaatsen in de proeftuin
  • Klimmuur en boomverzorgers
  • Bladblazer voetbal
  • Win een excursie in de Amsterdam Arena
  • Sollicitatietraining
  • 4D plantenquiz
  • Hovenier voor even of een heel leven

Wij ontvangen ook groepen leerlingen/studenten.

Video

Openingstijden

donderdag 21 maart 2024
13.00-14.00
14.00-15.00
15.00-16.00
16.00-17.00
17.00-18.00

Gegevens

Tel: (0224) 29 01 90
E-mail: communicatie@herenbos.nl
Website: https://herenbos.nl/groen-is-nu-heiloo/

Adres
De Olvendijk 2a
1851VN Heiloo

Aanmelden voor dit bedrijf

Er zijn geen beschikbare tijden meer om aan te melden voor dit bedrijf.