Over Den Helder Airport

Den Helder Airport is eind jaren 60 ontstaan met de opkomst van de offshore-industrie op het Nederlands Continentaal Plat en heeft zich in 55 jaar ontwikkeld tot Nederlands enige allround offshore luchtvaartcentrum.

Sinds begin jaren 80 maakt Den Helder Airport medegebruik van een aantal faciliteiten van Maritiem Vliegkamp De Kooy. Dit betreft het gezamenlijk gebruik van de start/landingsbaan, de verkeersleiding, brandweer en meteo.

Den Helder Airport is de primaire keuze voor de offshore-industrie mede dankzij haar perfecte ligging ten opzichte van de wind, olie- en gasvelden die centraal en in zuidelijke delen van de Noordzee zijn gelegen. Maar ook door de efficiënte verbinding met Schiphol. Den Helder Airport is oprichter en prominent lid van de Europese North Sea Heliports Alliance (NSHA), bestaande uit de 6 belangrijkste offshore vliegvelden van 5 Europese landen rondom de Noordzee die samen verantwoordelijk zijn voor het vervoer van ruim een miljoen passagiers per jaar.

Den Helder Airport is ingericht voor de toekomst met alle faciliteiten van een internationale luchthaven. Verkeersleiding, 1,3 kilometer ILS start- en landingsbaan, 12 spots, 5 hangaars, passagier- en bagage controlesystemen, terminal, incheckbalies, afhandelingsbedrijven, security, marechaussee, douane, ondergrondse brandstof bunkers, beveiligde parkeerplaatsen, etc.

Door de werking van de klimaatakkoorden zal het energiesysteem in Nederland en de rest van de wereld richting 2050 ingrijpend veranderen. Ook op de Noordzee, waar uiteindelijk 22.500 grote windturbines een groot deel van de Europese energiebehoefte zullen leveren. De energietransitie is daarom belangrijk voor de toekomst van Den Helder Airport. De moderne offshore helikopter is bewezen schoon, veilig en uitermate efficiënt en zal voor het vervoer van technici en kleine vracht altijd een logische, maar ook duurzame keus blijven.

Wat is er te doen?

Ben je benieuwd hoe de vliegoperatie op Den Helder Airport eruitziet en welke functies en opleidingen daarvoor nodig zijn? Kom dan op vrijdag 22 maart tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen een kijkje nemen op Netherlands Offshore Aviation Mainport!

Loop de terminal binnen en laat je in de centrale hal verwelkomen door Linda of Corinne. Zij kunnen je alles vertellen over Den Helder Airport en je in contact brengen met de op de luchthaven gevestigde bedrijven. Bestel in het restaurant een overheerlijk broodje en geniet van de bedrijvigheid op het platform en de start/landingsbaan. Een kop koffie wordt aangeboden door restaurant Vice Versa.

Als je met de auto komt, kun je parkeren op ons grote parkeerterrein. Mocht je lekker een frisse neus willen halen en op de fiets komen; de fiets- en motorstalling bevindt zich aan de linkerkant van het Luchthavenkantoor, net links van de slagboominstallatie. Let op: het Luchthavenkantoor is niet de terminal.

Check onze website voor alle op Den Helder Airport gevestigde bedrijven (Services & diensten – Den Helder Airport).

Graag tot ziens op 22 maart.

 

Openingstijden

vrijdag 22 maart 2024
10:00-16:00

Gegevens

Tel: 0223-635666
E-mail: info@denhelderairport.nl
Website: https://denhelderairport.nl

Adres
LUCHTHAVENWEG 10A
1786PP Den Helder

Aanmelden voor dit bedrijf

Er zijn geen beschikbare tijden meer om aan te melden voor dit bedrijf.