Buurtgezinnen in Hollands Kroon

Zorg & Welzijn

Over Buurtgezinnen in Hollands Kroon

Kinderen opvoeden en een gezin draaiende houden valt niet altijd mee. Je moet als ouder veel ballen tegelijk in de lucht houden. Buurtgezinnen is er voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden die, om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun. Die geen familie, buren of vrienden in de buurt hebben, waarop ze een beroep kunnen doen. Soms is er wel iemand in de buurt, maar is deze persoon zelf heel druk.

Hoe fijn is het dat jij af en toe even kunt bijkomen, terwijl jouw kinderen het naar hun zin hebben bij een gezin in de buurt? Bij Buurtgezinnen vinden we het belangrijk dat we elkaar (weer) wat meer helpen bij het opvoeden van de kinderen. Hulp vragen is niet gemakkelijk. Waarschijnlijk komt er ook in jouw leven weer een periode, dat jij een ander kan helpen. Ieder gezin heeft nu eenmaal moeilijke periodes. Met de hulp van een steungezin kom je daar doorheen.

Misschien heb je wel eens gedacht… Het gaat ons goed, kunnen we niet wat voor een gezin betekenen dat wel wat steun kan gebruiken? Ons gezin loopt lekker, een extra kind laten meedraaien is een kleine moeite. Of misschien heb je zelf ooit zware tijden gekend en ben je nog steeds dankbaar voor de steun die je toen van mensen uit je omgeving kreeg. En wil je dat nu voor een ander doen. Voor een gezin dat niemand heeft om op terug te vallen. Soms omdat familie en vrienden aan de andere kant van de wereld wonen.

De steun kan uiteenlopen van een kind laten meedraaien op een vaste middag in de week tot regelmatig een weekend logeren. En van ouders een luisterend oor bieden en bijstaan bij moeilijkheden tot samen iets leuks doen met de kinderen. De meeste steungezinnen zijn iedere week of om de week een halve dag actief voor Buurtgezinnen. Welke steun jij biedt, hoeveel tijd je erin steekt en op welke dagen, is afhankelijk van jouw mogelijkheden. Je maakt hierover afspraken met het vraaggezin onder leiding van de Buurtgezinnen-coördinator.

Wat is er te doen?

Kom langs en maak kennis met de coördinator van Buurtgezinnen in Hollands Kroon: Corinne Veldman- Louter

“Als moeder van drie kinderen weet ik dat het fijn is soms steun te ontvangen bij het opvoeden van je kinderen. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen leren dat ze ook bij andere volwassenen terecht kunnen. En ik ervaar de nabijheid en hulp van anderen voor ons gezin als zeer waardevol. Door mijn ervaring weet ik dat het vragen van hulp of het hebben van een steunend netwerk niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Buurtgezinnen is daarom een fantastisch initiatief wat heel laagdrempelig, met een beetje aandacht een groot verschil kan maken. Zonder hulpverlenende instanties of andere maatregelen, maar met de bestaande kracht uit de buurt waarin kinderen spelen en naar school gaan. Als steungezin kun je met een klein gebaar het verschil maken voor de vraaggezinnen. Het van betekenis kunnen zijn voor de ander, maakt niet alleen het leven van de ander, maar ook dat van jou soms net een beetje mooier. ”

Wij ontvangen ook groepen leerlingen/studenten.

Video

Openingstijden

zaterdag 23 maart 2024
10:00 - 15:00

Gegevens

Tel: 0648076299
E-mail: corinne@buurtgezinnen.nl
Website: https://www.buurtgezinnen.nl/waar/noord-holland/hollands-kroon/

Adres
Medemblikkerweg 4
1771 SC Wieringerwerf

Aanmelden voor dit bedrijf

Er zijn geen beschikbare tijden meer om aan te melden voor dit bedrijf.