Bayer Vegetables Enkhuizen

Agri, Land- & Tuinbouw

Over Bayer Vegetables Enkhuizen

Bayer Vegetables is een wereldwijde speler in het veredelen en produceren van groentezaden. Deze groentezaden worden uiteindelijk op verschillende locaties op de wereld verwerkt en gedistribueerd naar verschillende klanten; zoals plantenkwekers en telers. Bayer Vegetables is samen met andere zaadveredelingsbedrijven onderdeel van Seed Valley

De locatie Enkhuizen is een belangrijke locatie in het voeden van de wereld. 20 hoogwaardige gewasgroepen, duizenden verschillende rassen en tienduizenden partijen vinden hun eindbestemming via de locatie Enkhuizen. Producties in Europa worden geschoond in Enkhuizen en worden vanuit hier naar alle locaties wereldwijd gestuurd. Daarnaast worden alle producties buiten Europa in Enkhuizen ontvangen om deze in de juiste kwaliteit, in de gevraagde verpakking, op tijd, op de juiste locatie in Europa, Midden-Oosten en Afrika te brengen.

 

 

Wat is er te doen?

Tijdens een bezoek aan de vestiging van Bayer Vegetables in Enkhuizen krijg je ten eerste een korte introductie van het bedrijf. Daarna zal er een rondleiding gegeven worden door een van onze ervaren werknemers. Deze rondleiding zal je meenemen in de reis die het zaad ook maakt binnen de vestiging; van ontvangst, door de schoningsafdeling, langs het laboratorium, via de opslag richting de afdeling die het zaad behandeld (bijvoorbeeld maken van pillen van het zaad), naar de verpakafdeling naar het uiteindelijke eindpunt, de logistieke afdeling voor het verzenden van het zaad.

Bovenstaande reis klinkt eenvoudig, echter is het best complex doordat er gewerkt wordt met vele verschillende gewasgroepen, soorten, gewichtsverschillen, wet- en regelgeving omtrent zaden, etcetera.

Ook geven we de geïnteresseerden inzicht in de mogelijke posities binnen het bedrijf alswel de huidige vacatures die in Enkhuizen ingevuld kunnen worden. In Enkhuizen hebben we ook functies die uitgevoerd kunnen worden op de locatie Enkhuizen (of thuis), maar die een scope hebben die buiten Enkhuizen valt, bijvoorbeeld een regionale – of wereldwijde rol.

*Mocht je interesse hebben, wees ervan op de hoogte dat de rondleiding circa 1.5 uur, maximaal 2 uur, duurt.

**Mocht je jezelf inschrijven, geef ajb aan in het aanmeldformulier wat de reden van je bezoek is, zodat wij hier op de beste manier mee om kunnen gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het indelen van alle personen die interesse hebben in (specifieke) posities binnen het bedrijf.

 

Wij ontvangen ook groepen leerlingen/studenten.

Video

Openingstijden

woensdag 19 maart 2025
09.00-11.00
13.00-15.00
vrijdag 21 maart 2025
09.00-11.00
13.00-15.00

Gegevens

Tel: 0228357251
E-mail: tours.enkhuizen@bayer.com
Website: https://www.vegetables.bayer.com/nl/nl-nl.html

Adres
Westeinde 166
1601BN Enkhuizen

Aanmelden voor dit bedrijf

Heb je al een bezoekersaccount? Log in