Vijf redenen om een bedrijf te bezoeken

Ben je van nature nieuwsgierig? Wil je weten hoe dingen werken? Vind je het leuk om iets nieuws te zien? Dan zijn de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen echt iets voor jou. 

Want onze regio Noord-Holland Noord heeft veel te bieden, maar niet alles is even zichtbaar. Vraag je je nooit eens af wat er zich afspeelt achter deuren, op de bovenste verdieping, onder de grond of in de werkplaats?

Tijdens de ‘KBBBD’ kun je er achter komen. Via onze website schrijf je je makkelijk in voor één of meer bedrijfsbezoeken. 

Twijfel je nog een beetje? Gewoon doen, je steekt er sowieso iets van op. Onderstaande redenen zijn voor de meeste bezoekers (meer dan 10.000 per jaar) doorslaggevend.

1. Zo wordt het gemaakt

Ontdek je graag het verhaal áchter een product of oplossing? Bezoek de bedrijven die het maken, organiseren en bedenken. 

Welke grondstoffen worden gebruikt? Met welke bedrijven en organisaties werken ze samen? Wat moet je kunnen als medewerker? Welke machines gebruiken ze en waarom? Hoeveel produceren ze per uur, week, maand en jaar? Naar welke delen van de wereld wordt het verzonden? Ontdek de antwoorden tijdens de KBBBD.

Zo kom je erachter dat Noord-Holland Noord wereldwijd terug te vinden is. Te gek toch?

2. Wat wil je later worden?

Zit je nog op school en moet je een profiel kiezen? Of ben je bijna klaar met studeren en weet je nog niet zeker waar je wil gaan werken?

Bij het kiezen van een opleiding ben je waarschijnlijk naar open dagen gegaan. Om de locatie te zien, de mensen te ontmoeten en vooral een gevoel te krijgen: zie ik mijzelf hier studeren? Zal ik het naar mijn zin hebben?

Voor het kiezen van een baan werkt dat niet anders. De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zijn een kans om een bedrijf te ervaren. Dat laat je toch niet liggen?

3. Regionale verhalen

Ben je gek op geschiedenis en erfgoed? Veel bedrijven in Noord-Holland Noord bestaan al een lange tijd. Wat is de drijfveer van die ondernemers en besturen? Hoe geven ze dat door aan nieuwe generaties? 

De bedrijven en organisaties uit onze regio hebben invloed op jouw leven. Denk aan je gemeente bijvoorbeeld. Maar ook scholen, afvalverwerkers, agrariërs, bouwbedrijven, etc. Hoe lang bestaan ze al? Wat is hun rol geweest door de jaren heen en hoe zien ze de toekomst? Dit is je kans om ze de hemd van het lijf te vragen.

4. Innovaties in de regio

Robots, AI, virtual reality, lasers en drones. Machtig interessant, vooral als je van technologie houdt. Hoe zetten bedrijven en organisaties dit in? 

Maar denk ook aan innovaties zoals een mobiele app waarin inwoners zelf schade of overlast kunnen melden. Of slimme sorteermachines voor groentezaden die wereldwijd een belangrijke rol in onze voedselvoorziening spelen.

5. Een nieuwe job

Numero 5 is voor iedereen die een baan zoekt, niet helemaal op zijn of haar plek zit of nieuwsgierig is naar nieuwe mogelijkheden. Kies een paar bedrijven die je interessant vindt en ga gewoon eens kijken. Praat met de mensen op de vloer en achter de receptie. Hoe is de sfeer? Wat komt er allemaal bij kijken om bij dat bedrijf te werken? Lijkt het je wat? Dan is het eerste contact in ieder geval al gelegd.

Meld je aan

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar het is leuker om niet teveel te verklappen, je moet er zelf achterkomen. Meld je aan en ontdek wat de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen jou gaan opleveren.