Gemeente Hollands Kroon
(Anna Paulowna )

Wat hebben wij u te bieden?

Altijd al eens willen weten wat een gemeente eigenlijk doet? Waar zijn de medewerkers de hele dag mee bezig? Op zaterdag 25 maart staan onze deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is.

Een gemeente doet veel. Natuurlijk geven we paspoorten en rijbewijzen uit, maar wij zorgen ook voor goede wegen, parken en woonomstandigheden. We zorgen ervoor dat uitkeringen uitbetaald worden, maar ook dat er belastinggeld binnenkomt om alles te kunnen betalen. En dit is nog maar een klein deel van de werkzaamheden.

Zien wat wij voor buiten doen? Kom dan binnen!

Aan de hand de diverse thema’s laten de medewerkers van de gemeente zien wat er dagelijks allemaal gedaan wordt.

Workshop “Laat zien wie je bent”
De Mindbrouwerij geeft de workshop ‘Personal Branding, laat zien wie jij bent’.
Tijdens deze workshop van 60 minuten ontdek je hoe jij jezelf (beter) online en offline kunt onderscheiden en profileren.

De workshop wordt twee keer gegeven:
11.00 uur tot 12.00 uur;
13.00 uur tot 14.00 uur.

Voor de workshop is aanmelden noodzakelijk.
Er zijn 30 plaatsen per workshop beschikbaar. Vol=Vol
Opgeven kan via https://www.hollandskroon.nl/kombinnen (scroll naar beneden, link staat onder de foto)

Onze thema's:

Ontwikkeling
Wat ‘maken’ wij allemaal als gemeente. In deze ruimte maak je kennis met ons werk rondom wegen, water, groen en bebouwing. Voordat er iets komt moet de buurt iets meekrijgen, zijn er vergunningen nodig. Als iets er eenmaal is, dan moet het ook onderhouden worden.

Veiligheid
Wij willen een veilige leefomgeving voor iedereen. Daarvoor gelden regels en wetten. Ook maken en hebben we nog lokale afspraken. Om ervoor te zorgen dat het veilig blijft houden we toezicht en inspecties.

Dienstverlening
Iedere dag weer werken we samen voor onze inwoners, ondernemers en instellingen. We zorgen dat we goed bereikbaar en zichtbaar zijn, dat we alle gegevens op orde hebben van onze inwoners en bedrijven, dat we paspoorten en rijbewijzen uitgeven, subsidies en bijstand verzorgen. En dat allemaal op een nette en verantwoorde manier.

Geld
Daarvan is veel in omloop binnen de gemeente. We krijgen het onder andere van de Rijksoverheid. Een deel van onze inkomsten komt van inwoners en bedrijven. We moeten dat dus op een goede manier uitgeven. Want uiteindelijk moet het allemaal bijdragen aan goed leven, wonen en werken in onze gemeente. Daar maken we plannen en begrotingen voor.

Hulp en zorg
Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Want er zijn momenten in je leven dat je wat ondersteuning nodig hebt. Dat kan in het huishouden zijn, met je opleiding, thuis of financieel. We helpen op vele manieren

Toekomst
Daar zijn we dag in, dag uit mee bezig. Want hoe ziet onze gemeente er over 10 of 30 jaar uit. Met alle nieuwe technologie, gegevens, klimaatdoelen en milieuregels zijn er uitdagingen genoeg.

Buiten (let op: dit is op de gemeentewerf: Medemblikkerweg 4 in Wieringerwerf).
Veel van ons werk is letterlijk buiten. Het afval moet opgehaald, de straat geveegd en gestrooid. Dingen moeten gerepareerd en het groen moet bijgehouden. Vergeet ook de hulpdiensten niet, daar hebben we ook een goede band mee!

Wat je ook zeker niet mag missen:

HKaffée
De plek om even bij te komen en te laten bezinken wat je allemaal hebt gezien. Heb je ooit gedacht over werken bij een gemeente? En weet je wat daar allemaal bij komt kijken? Of heb je behoefte aan wat advies, gewoon omdat je eens even met iemand over je loopbaan wilt kletsen. Je bent welkom.

Workshop gevolgd, professioneel op de foto
Na het volgen van de workshop krijg je van ons een mooie profielfoto, gemaakt door een professionele fotograaf.


Omschrijving bedrijf

Er zijn weinig gemeenten en bedrijven die werken zoals Hollands Kroon. We hebben veel voor elkaar over. Dat is ook onze kracht. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Samen zorgen de medewerkers ervoor dat niet alleen het inhoudelijke werk wordt uitgevoerd, maar dat ook taken zoals HR, budgetbeheer, bereikbaarheid en communicatie een plek hebben in het team.

De basis voor dit alles is vertrouwen. Daarom krijg je bij Hollands Kroon veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk in te richten. Je hoeft niet eerst drie handtekeningen van managers te verzamelen voor je jouw idee kunt uitvoeren. We geloven in ‘gewoon doen!’. Niet lullen, maar poetsen. En ja, er gaat wel eens wat mis. Maar daardoor maken we onszelf elke dag een beetje beter.

Vastroesten in je functie? Dat gaat je bij ons niet lukken. We houden van veranderen als het slimmer kan. Dit vraagt flexibiliteit, maar het biedt je ook een hoop kansen. Bijvoorbeeld bij de openstelling van een (nieuwe) functie of als je eigen functie verandert door een wijziging in je team. Ontwikkeling vinden we een groot goed. Om dit te stimuleren en te faciliteren hebben we de My Learning Factory, kortweg MLF. Op deze manier heb je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Gemeente Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon
Burgemeester Mijnlieffstraat 1
1761 BK Anna Paulowna
https://www.hollandskroon.nl/kombinnen
https://werkenbij.hollandskroon.nl

Welke soorten werk hebben wij u te bieden?

  • Stage(s)
  • Betaalde banen

Op welke dagen kunt u bij ons terecht?

  • za 25/03/2023 - ochtend, middag

Op welke tijd(en) kunnen wij u ontvangen?


Onze deuren staan open van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Bezoekers kunnen zich niet meer aanmelden.