Energy & Health Campus - Health bedrijven
(Petten)

Wat hebben wij u te bieden?

De Energy & Health Campus (EHC) is de thuisbasis van meer dan 1.600 medewerkers die werken aan aan oplossingen, nieuwe technologieën en baanbrekende innovaties op het gebied van de energietransitie en nucleaire geneesmiddelen. Zij werken bij gerenommeerde bedrijven en kennisinstituten op de EHC zoals TNO, NRG|PALLAS, Curium en, JRC (onderdeel van European Commission). Iedere dag draagt hun werk bij aan een duurzamere en gezondere wereld.

Op de Energy & Health Campus zetten we in op samenwerking, open innovatie, kennisdeling en ontmoeting? Hoe? Door elkaar te leren kennen tijdens kennisevents, workshops, door samen te sporten of doen we mee aan een duurzame mobiliteitsactie zoals het gratis proberen van een e-bike.


Tijdens de Kom binnen bij bedrijven dagen kan je ons bezoeken op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart. We hebben de Campus deze dagen opgedeeld in tweeën. Bezoeken van de Health bedrijven: NRG, PALLAS en Curium (deze pagina) en de Energy bedrijven: TNO en JRC.

Hieronder lees je wat de 3 Health bedrijven op de Campus te bieden hebben:

NRG is een groeiend bedrijf waar inmiddels 800 collega’s, opgeleid van MBO tot PhD niveau, werkzaam zijn. Gevestigd in een prachtige omgeving in de duinen werken we met zijn allen samen om maatschappelijk bij te dragen en te innoveren. NRG kent een informele en collegiale werkcultuur, waarin wij het van hoog belang vinden te investeren in onze medewerkers.

Met de toekomstige bouw van Pallas, de vervanger van onze huidige reactor, zijn er veel kansen voor technische mensen uit de nabije omgeving om bij ons aan het werk te gaan. Denk aan een rol als onderhoudsmonteur, operator en engineer. Onze Centrale Werkplaats (CW) biedt u dan ook graag een rondleiding aan tijdens de open dagen.

PALLAS: de voorbereidingen van de bouw van een kernreactor van dichtbij met eigen ogen bekijken. Bekijk de plek waar de PALLAS-reactor gebouwd wordt en stel al jouw vragen!

Curium is wereldwijd de koploper in het produceren en leveren van nucleaire geneeskunde. In de reactor van NRG worden isotopen geproduceerd, die Curium gebruikt voor het ontwikkelen en produceren van nucleaire geneeskunde. Makkelijk gezegd: NRG maakt de cacao en Curium de chocola. Dit is een belangrijke samenwerking om artsen en patiënten wereldwijd, te kunnen voorzien van nucleaire geneeskunde.

Op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart kan je langs komen bij Curium om meer te leren over onze processen en kennis te maken met onze medewerkers. Bij Curium werken er mensen van mbo- tot wo-niveau. Benieuwd of er iets voor jou tussen zit? Bekijk dan de vacatures op onze website!

Omschrijving bedrijf

In een bijzonder duinlandschap in het Noord-Hollandse Petten, omringd door beschermd natuurgebied 2000, ligt de Energy & Health Campus. Elke dag worden wereldwijd meer dan 30.000 patiënten met kanker en hart- en vaatziekten geholpen met medische isotopen van de EHC in Petten. Dagelijkse leveringszekerheid. Naadloze samenwerking. Europa’s meest complete infrastructuur. NL wereldwijd topproducent. De Pettemer duinen zijn de inspirerende thuisbasis van deze toonaangevende hightech organisaties.

De Energy & Health Campus is meer dan een verzameling gebouwen. De organisaties op de campus en hun nationale en internationale samenwerkingspartners, komen sneller tot succesvolle ontwikkelingen door hun krachten te bundelen. De faciliteiten en gebouwen op de campus ondersteunen die drijfveer om te innoveren in een omgeving die inspireert, uitdaagt en partijen met elkaar verbindt.

Hieronder stellen de Health bedrijven zich aan je voor:

Curium is wereldwijd de koploper in het produceren en leveren van nucleaire geneeskunde. Onze producten worden gebruikt voor het stellen van diagnoses en therapie tegen kanker en andere afwijkingen. Het werken met radioactiviteit maakt onze werkomgeving specialistisch en uniek. Elk jaar worden er wereldwijd maar liefst 30 miljoen onderzoeken bij patiënten uitgevoerd met onze producten. Wij bevinden ons grotendeels onopgemerkt in de duinen van Petten, maar wanneer je het terrein op komt vind je jezelf op de Energy & Health Campus: een inspirerende plek die de thuisbasis is van vijf organisaties die werken aan nieuwe technologieën, duurzame energie en nucleaire geneesmiddelen.

Bij Curium werk je met producten en leer je processen die je nergens anders hebt. Samen met onze 350 collega’s maken wij onze productie mogelijk. Wat ons drijft is onze ‘no-nonsense’ mentaliteit en de logistieke uitdaging om de producten tijdig te leveren bij de ziekenhuizen en patiënten Zie jij jezelf al werken binnen onze laagdrempelige en gedreven organisatie? Bekijk dan onze vacatures!

NRG (Nuclear Research and Consultancy Group) is wereldmarktleider in de levering van nucleaire medicijnen (medische isotopen). Dagelijks zijn meer dan 30.000 patiënten wereldwijd voor hun behandeling afhankelijk van onze medische grondstoffen. Deze medische isotopen worden gebruikt bij medische beeldvormingstechnieken (PET en SPECT-scans). En ze worden gebruikt bij de behandeling van ziektes als kanker en hart- en vaatziekten.

PALLAS: Om 30.000 patiënten per dag wereldwijd van medische isotopen te voorzien, is de bouw van een nieuwe reactor nodig. In Petten staat de Hoge Flux Reactor (HFR) op de Energy & Health Campus. Deze is 60 jaar oud en aan vervanging toe. PALLAS is verantwoordelijk voor de voorbereiding (vergunningen, ontwerp en financiering) en de bouw van deze reactor. Een uniek project, dat in Nederland, maar eens in een generatie voorbij komt. Met medewerkers van over de hele wereld wordt nu gewerkt aan de voorbereiding van de bouw. Met deze reactor kunnen we medische isotopen produceren, maar bijvoorbeeld ook onderzoek doen naar veilige en klimaatneutrale energie. De komende jaren staat er dus het nodige te gebeuren in de duinen van Petten!


Energy & Health Campus - Health bedrijven

Energy & Health Campus - Health bedrijven

Energy & Health Campus - Health bedrijven
Westerduinweg 3
1755 LE Petten
https://ehcampus.com/
https://www.kbbbd.nl/voor-bezoekers/energy-health-campus-energy-bedrijven

Welke soorten werk hebben wij u te bieden?

  • Stage(s)
  • Leerwerkplek(ken)
  • Betaalde banen

Op welke dagen kunt u bij ons terecht?

  • wo 22/03/2023 - ochtend, middag
  • za 25/03/2023 - ochtend, middag

Op welke tijd(en) kunnen wij u ontvangen?

Op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart kan je langs komen bij NRG|PALLAS en Curium om meer te leren over hun processen en kennis te maken met medewerkers. Bij Curium en NRG|PALLAS werken mensen van mbo- tot wo-niveau. Benieuwd of er iets voor jou tussen zit? Bekijk dan alvast de vacatures op hun websites!

Woensdag 22 maart van 09.00-13.00
Woensdag 22 maart van 14.00-18.00
Zaterdag 25 maart van 09.00-13.00
Zaterdag 25 maart van 14.00-18.00

Let op: toegang is alleen mogelijk vanaf 16 jaar en met geldig paspoort of ID kaart.
Een rijbewijs is niet voldoende.

Zonder aanmelding is een bezoek niet mogelijk.

Aanmelden

Bezoekers kunnen zich aanmelden van woensdag 1 februari 2023 t/m vrijdag 24 maart 2023.