Energy & Health Campus - Energy bedrijven
(Petten)

Wat hebben wij u te bieden?

De Energy & Health Campus (EHC) is de thuisbasis van meer dan 1.600 medewerkers die werken aan aan oplossingen, nieuwe technologieën en baanbrekende innovaties op het gebied van de energietransitie en nucleaire geneesmiddelen. Zij werken bij gerenommeerde bedrijven en kennisinstituten op de EHC zoals TNO, NRG|PALLAS, Curium en, JRC (onderdeel van European Commission). Iedere dag draagt hun werk bij aan een duurzamere en gezondere wereld.

Op de Energy & Health Campus zetten we in op samenwerking, open innovatie, kennisdeling en ontmoeting? Hoe? Door elkaar te leren kennen tijdens kennisevents, workshops, door samen te sporten of doen we mee aan een duurzame mobiliteitsactie zoals het gratis proberen van een e-bike.


Tijdens de Kom binnen bij bedrijven dagen kan je ons bezoeken op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart. We hebben de Campus deze dagen opgedeeld in tweeën. Bezoeken van de Health bedrijven: NRG, PALLAS en Curium en de Energy bedrijven: TNO en JRC (deze pagina).

Hieronder lees je wat de 2 Energy bedrijven op de Campus te bieden hebben:

Bij onze TNO-locatie in Petten werken we aan innovatieve processen voor het ondersteunen van de energie- en materiaaltransitie op het gebied van Wind, Zon, Waterstof, Elektrificatie en het hergebruiken van (bio)afvalstromen voor de productie van green energy. Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zullen de TNO activiteiten worden gepresenteerd en kan je een deel van onze labs bezoeken.

JRC: we bieden uitdagende jobs aan in een internationale omgeving. Belangstellenden en werkzoekenden kunnen door middel van een presentatie kennis maken met de verschillende activiteiten van het JRC in Petten. Aansluitend zullen mensen van HR je met vraag en antwoord te woord staan. Wie zijn wij, wat doen wij en wat is er allemaal mogelijk.

Omschrijving bedrijf

In een bijzonder duinlandschap in het Noord-Hollandse Petten, omringd door beschermd natuurgebied 2000, ligt de Energy & Health Campus. Elke dag worden wereldwijd meer dan 30.000 patiënten met kanker en hart- en vaatziekten geholpen met medische isotopen van de EHC in Petten. Dagelijkse leveringszekerheid. Naadloze samenwerking. Europa’s meest complete infrastructuur. NL wereldwijd topproducent. De Pettemer duinen zijn de inspirerende thuisbasis van deze toonaangevende hightech organisaties.

De Energy & Health Campus is meer dan een verzameling gebouwen. De organisaties op de campus en hun nationale en internationale samenwerkingspartners, komen sneller tot succesvolle ontwikkelingen door hun krachten te bundelen. De faciliteiten en gebouwen op de campus ondersteunen die drijfveer om te innoveren in een omgeving die inspireert, uitdaagt en partijen met elkaar verbindt.

Hieronder stellen de Energy bedrijven zich aan je voor:

Al negentig jaar verricht TNO toegepast onderzoek waarmee we de welvaart en welzijn van Nederland bevorderen: van de deltawerken tot vaccinontwikkeling en van het bouwen van slimmere windturbines tot postquantum cryptografie. Dat doen we in opdracht van de overheid en van het bedrijfsleven – maar altijd met het doel om de nieuwste inzichten daadwerkelijk toe te kunnen passen in de praktijk. Als onafhankelijke onderzoeksorganisatie zijn we zo het vliegwiel voor innovatie.

Het Joint Research Centre (JRC) in Petten is één van de vijf onderzoekslocaties van de Europese Commissie. Een internationaal multidisciplinair team houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van energie, transport, klimaat, nucleaire veiligheid en kennisbeheer. Wetenschappers testen batterijen, brandstofcellen en waterstoftanks voor duurzaam transport in ultramoderne laboratoriumfaciliteiten. Ook wordt er onderzoek verricht naar energievoorziening in Europa. Hoe krijgen we een veilige en efficiënte infrastructuur? Denk aan de gasleidingen tussen de Baltische staten of van Oekraïne naar West-Europa, maar ook aan ‘’smart grids’’ of hoe burgers energieproducenten worden door het gebruik van bij voorbeeld zonnepanelen. En hoe kan je die energie het best opslaan zodat je het kan gebruiken wanneer je het nodig hebt?

De Europese Commissie is eigenaar van de Hoge Flux reactor in Petten en er is een afdeling voor nucleair kennisbeheer om te zorgen dat de opgebouwde kennis over nucleaire toepassingen binnen Europa voor iedereen beschikbaar blijft en de risico’s van kernenergie en andere nucleaire toepassingen beheerst kunnen worden. De energietransitie ondersteunen en deze voor iedereen zo rechtvaardig en inclusief mogelijk maken is onze prioriteit.


Energy & Health Campus - Energy bedrijven

Energy & Health Campus - Energy bedrijven

Energy & Health Campus - Energy bedrijven
Westerduinweg 3
1755 LE Petten
https://ehcampus.com/
https://www.kbbbd.nl/voor-bezoekers/energy-health-campus-health-bedrijven

Welke soorten werk hebben wij u te bieden?

  • Werkervaringsplaats(en)
  • Stage(s)
  • Betaalde banen

Op welke dagen kunt u bij ons terecht?

  • wo 22/03/2023 - ochtend, middag
  • za 25/03/2023 - ochtend, middag

Op welke tijd(en) kunnen wij u ontvangen?

Op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart kan je langs komen bij TNO en JRC op de Energy & Health Campus.

Woensdag 22 maart van 09.00-12.00
Woensdag 22 maart van 14.00-17.00
Zaterdag 25 maart van 09.00-12.00
Zaterdag 25 maart van 14.00-17.00

Let op: toegang is alleen mogelijk vanaf 16 jaar en met geldig paspoort of ID kaart.
Een rijbewijs is niet voldoende.

Zonder aanmelding is een bezoek niet mogelijk.

Aanmelden

Bezoekers kunnen zich aanmelden van woensdag 1 februari 2023 t/m vrijdag 24 maart 2023.