Energy & Health Campus - Energy
(Petten)

Welkom bij de Energy & Health Campus.

Samen werken aan een duurzame en gezonde toekomst.

 

Wat hebben wij u te bieden?

Op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart kun je kennis maken met de bedrijven op de Energy & Health Campus (EHC). De EHC is de thuisbasis van meer dan 1.600 medewerkers die werken aan oplossingen, nieuwe technologieën en baanbrekende innovaties op het gebied van duurzame energie en nucleaire geneesmiddelen. Zij werken bij gerenommeerde bedrijven en kennisinstituten op de EHC zoals TNO, NRG | PALLAS, Curium en JRC (onderdeel van Europese Commissie). Iedere dag draagt hun werk bij aan een duurzamere en gezondere wereld.

Deze inspirerende plek gaat ook over samen leren en groeien. Naast de activiteiten die de bedrijven voor eigen medewerkers organiseren, ontmoet de campus community elkaar ook tijdens campusbrede kennisevents, workshops of door samen te sporten.

Samen de energietransitie versnellen

Zonne-energie. Groene wateropslag. Alternatieve brandstoffen. Biomassa. Kernenergie. Elektrische motoren. Snelle oplaadsystemen. Veilige batterijprestaties. Veilig transport of koolstofarme energiesystemen. Op de EHC werken we aan vraagstukken voor een groene, slimme en veilige energiemix van de toekomst.

Op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart kun je langskomen bij kennisinstituten TNO, JRC (onderdeel van de Europese Commissie) en NRG | PALLAS om meer te leren over hun processen en kennis te maken met medewerkers op het gebied van duurzame energie.

Hieronder stellen TNO, JRC en NRG | PALLAS zich kort aan je voor.

Omschrijving bedrijf

TNO

Op de TNO-locatie in Petten werken we aan innovatieve processen voor het ondersteunen van de energie- en materiaaltransitie op het gebied van Wind, Zon, Waterstof, Elektrificatie en het hergebruiken van (bio)afvalstromen voor de productie van green energy. Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zullen de TNO-activiteiten worden gepresenteerd en kan je een deel van onze labs bezoeken.

Al negentig jaar verricht TNO toegepast onderzoek waarmee we de welvaart en welzijn van Nederland bevorderen: van de deltawerken tot vaccinontwikkeling en van het bouwen van slimmere windturbines tot postquantum cryptografie. Dat doen we in opdracht van de overheid en van het bedrijfsleven – maar altijd met het doel om de nieuwste inzichten daadwerkelijk toe te kunnen passen in de praktijk. Als onafhankelijke onderzoeksorganisatie zijn we zo het vliegwiel voor innovatie.


JRC, onderdeel van de Europese Commissie

We bieden uitdagende jobs aan in een internationale omgeving. Belangstellenden en werkzoekenden kunnen door middel van een presentatie kennis maken met de verschillende activiteiten van het JRC in Petten. Aansluitend zullen mensen van HR je met vraag en antwoord te woord staan. Wie zijn wij, wat doen wij en wat er allemaal mogelijk is.

Het Joint Research Centre (JRC) in Petten is één van de vijf onderzoekslocaties van de Europese Commissie. Een internationaal multidisciplinair team houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van energie, transport, klimaat, nucleaire veiligheid en kennisbeheer. Wetenschappers testen batterijen, brandstofcellen en waterstoftanks voor duurzaam transport in ultramoderne laboratoriumfaciliteiten. Ook wordt er onderzoek verricht naar energievoorziening in Europa. Hoe krijgen we een veilige en efficiënte infrastructuur? Denk aan de gasleidingen tussen de Baltische staten of van Oekraïne naar West-Europa, maar ook aan ‘’smart grids’’ of hoe burgers energieproducenten worden door het gebruik van bij voorbeeld zonnepanelen. En hoe kan je die energie het best opslaan zodat je het kan gebruiken wanneer je het nodig hebt?

De Europese Commissie is eigenaar van de Hoge Flux reactor in Petten en er is een afdeling voor nucleair kennisbeheer om te zorgen dat de opgebouwde kennis over nucleaire toepassingen binnen Europa voor iedereen beschikbaar blijft en de risico’s van kernenergie en andere nucleaire toepassingen beheerst kunnen worden. De energietransitie ondersteunen en deze voor iedereen zo rechtvaardig en inclusief mogelijk maken is onze prioriteit.

NRG | PALLAS

NRG is koploper in de wereld met het onderzoek naar nieuwe nucleaire technologieën. Dit onderzoek omvat onder andere testbestralingen van nucleaire materialen en splijtstoffen in de HFR Petten en de bijbehorende nabestralings-experimenten, inspectiemethoden, en hoogwaardige simulaties van het gedrag van nucleaire componenten en reactoren. Het onderzoek wordt deels gefinancierd door het Ministerie van Economisch Zaken. Met de Hoge Flux Reactor (HFR) produceert NRG medische isotopen waarmee artsen over de hele wereld levensbedreigende ziektes diagnosticeren en behandelen. Dagelijks zijn 30.000 patiënten afhankelijk van medische isotopen uit Nederland. Om leveringszekerheid in de toekomst te kunnen waarborgen wordt nu gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van de PALLAS-reactor.

Energy & Health Campus - Energy

Energy & Health Campus - Energy
Westerduinweg 3
1755 LE Petten
https://ehcampus.com/
http://ehcampus.com/vacatures/
https://www.kbbbd.nl/voor-bezoekers/energy-health-campus-health

Welke soorten werk hebben wij u te bieden?

  • Werkervaringsplaats(en)
  • Stage(s)
  • Betaalde banen

Op welke dagen kunt u bij ons terecht?

  • wo 22/03/2023 - ochtend, middag

Op welke tijd(en) kunnen wij u ontvangen?

Op woensdag 22 maart en zaterdag 25 maart kan je langs komen bij TNO, JRC en NRG | PALLAS op de Energy & Health Campus.

Wij bieden 2 rondleidingen aan per dag:

Woensdag 22 maart van 09.00 tot 13.00
Woensdag 22 maart van 14.00 tot 18.00
VOL Zaterdag 25 maart van 09.00-13.00 VOL
VOL Zaterdag 25 maart van 14.00-18.00 VOL

Let op: toegang is alleen mogelijk vanaf 16 jaar en met geldig paspoort of ID kaart.
Een rijbewijs is niet voldoende.

Zonder aanmelding is een bezoek niet mogelijk.

Bezoekers kunnen zich niet meer aanmelden.