Centrum voor Hoogbegaafdheid
(Hoogkarspel)

Wat hebben wij u te bieden?

HBcentrum is een erkend leerbedrijf. Er zijn dus mogelijkheden om bij ons stage te komen lopen. Tevens zijn we altijd wel op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen bijstaan bij de cognitieve begeleiding van de kinderen van HBplus. Ieder kind heeft een gepersonaliseerd rooster en het niveau gaat ongeveer van peuterspeelzaal tot Gymnasium 6. Denk hierbij aan gepensioneerde vakdocenten en/of leerkrachten of juist studenten. Wij kunnen de vrijwilligers tegemoet komen met een passende cursus.

Na onze opleiding tot HB-professional is er de mogelijkheid om (na een stage) zelf een HBcentrum te starten en/of bij een bestaand HBcentrum te gaan werken. Hier kunnen we meer uitleg over geven tijdens de open dag.

Omschrijving bedrijf

Voel je welkom bij ons Centrum voor Hoogbegaafdheid in Hoogkarspel. 5 jaar geleden zijn we in Zwaagdijk-Oost gestart met het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Inmiddels is de hoofdvestiging naar een groter pand in Hoogkarspel verhuisd waar we genoeg ruimte hebben om al onze diensten perfect uit te voeren. Ook zijn er vestigingen bijgekomen in Den Helder, Lelystad en Tuitjenhorn. Op woensdag 9 oktober mag iedereen komen kijken om te zien wat wij bij onze hoofdvestiging kunnen bieden. U heeft dan ook direct een indruk van wat u bij onze andere vestigingen kunt verwachten.

We bieden gepersonaliseerde begeleiding aan hoogbegaafde kinderen en volwassenen. De kinderen (van 2.5 tot 18 jaar oud ) kunnen onder schooltijd bij ons terecht voor HBplus waar ze maatwerk krijgen in samenwerking met hun school van inschrijving. Het is ons doel dat hoogbegaafde kinderen zoveel mogelijk op hun eigen school kunnen blijven en dat wij de sociale, cognitieve, motorische en/of emotionele ontwikkeling extern ondersteunen waardoor het kind een onderdeel blijft van de maatschappij. De kinderen van onze dienst \'HBkids\' komen juist na schooltijd bij elkaar zodat ze volledig naar school kunnen blijven gaan. Bij deze groepen ligt de nadruk vooral op het ontmoeten van ontwikkelingsgelijken en het bieden van psycho-educatie. HBkids en HBplus zijn allebei een traject van 30 weken per schooljaar. We bieden ook eenmalige en kortere diensten aan.

Naast de groepen zijn er ook trajecten van individuele coaching voor hoogbegaafden in alle leeftijdscategorieën. Voor volwassenen is er tevens de vrijblijvende inloop, de cursus HB-ráákt en ons HBcafé.

In de avonden en in het weekend zijn er diverse cursussen en een opleiding voor onder andere: Leerkrachten/docenten, coaches, maatschappelijk werkers, begeleiding van de kinderopvang, gezinswerkers, orthopedagogen, psychologen, ouders en alle andere betrokkenen. Kijk hiervoor op www.hbcollege.nl

Het Centrum voor Hoogbegaafdheid is geaccrediteerd door: CRKBO, SKJ, Registerplein, BPSW en lerarenportfolio.nl

HBcentrum Westfriesland
Zuiderwijzend 21,
1616LH Hoogkarspel

KvK: 68247370
SKJ registratienummer: 140007399
AGB-code praktijk: 94064182

Centrum voor Hoogbegaafdheid

Centrum voor Hoogbegaafdheid
Zuiderwijzend 21
1616 LH Hoogkarspel
http://www.hbcentrum.nl

Wanneer kan ik op bezoek komen?

Woensdag 9 oktober, van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Bezoekers kunnen zich niet meer aanmelden.